Політика 

Пріцкер обговорює в країнах Європи допомогу Україні

Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер перебуває з візитами у Європі, де передбачені її переговори з урядовцями Молдови, України й Румунії для обговорення допомоги нашій країні в різних секторах.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, оприлюдненому в вівторок, передає Укрінформ.

Зазначається, що 1 квітня Пріцкер відвідала Кишинів, 2 квітня перебуває у Львові, а 3 квітня відправиться до Бухареста.

У Кишиневі спецпредставниця Пріцкер зустрілася з президентом РМ Маєю Санду, прем’єр-міністром Доріном Речаном та представниками приватного сектору. Сторони обговорили двосторонню взаємодію в питаннях економічного відновлення України. Крім того, йшлося про важливість економічної інтеграції ЄС і Західного Чорноморського регіону, а також роль Молдови як платформи для відновлення України, що може принести велику користь обом країнам.

У Львові Пріцкер обговорила розвиток ІТ-сектору України, а також можливості для заохочення інновацій і підприємництва, щоби зміцнити економічні зв’язки між Україною і США. Вона також підкреслила роль громадського сектору та бізнесу в відновленні країни.

У Бухаресті спецпредставниця США планує зустрітися з прем’єр-міністром Марселем Чолаку, а також іншими урядовцями та представниками бізнесу. Очікується, що сторони обговорять внесок Румунії в регіональне співробітництво, в тому числі, щодо екстреної допомоги Україні в енергетичну секторі, а також довгострокових переваг інвестицій в інфраструктуру Румунії й України.

Статьи по теме